Terug

Doelgroepenpolissen Nationale-Nederlanden toegevoegd aan module ‘Beroepsaansprakelijkheid’

Dinsdag 3 april 2018 om 10:30

Eind 2017 introduceerde Poliskraker de module ‘Beroepsaansprakelijkheid’. De module bevat  polisvoorwaardenvergelijkingen van zowel de algemene als doelgroepenpolissen van de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Tot vandaag bestond de module uit 27 vergeleken producten van in totaal vijf verzekeraars. Vanaf vandaag zijn daar de volgende vijf doelgroepenpolissen van Nationale-Nederlanden aan toegevoegd: Administratiekantoren, Belastingconsulenten, Deurwaarders, SRA-kantoren en Zakelijke dienstverlening.

In eerste instantie zou de module ook bestaan uit polisvoorwaardenvergelijkingen van de doelgroepenpolissen van Accountants (524-03 en 517-03), Advocaten (514-13) en Notarissen (516-03). In overleg met Nationale-Nederlanden is echter besloten de hiervoorgenoemde doelgroepen niet in de polisvoorwaardenvergelijking op te nemen. Zoals inmiddels in de markt bekend is, gaat Nationale-Nederlanden namelijk stoppen met Beroepsaansprakelijkheid voor Accountants, Advocaten en Notarissen. Sinds 1 januari 2018 maakt de verzekeraar al geen nieuwe polissen meer op en vanaf 1 april 2018 is de gehele portefeuille per expiratiedatum opgezegd. De grootste bulk zal geroyeerd worden per 1 januari 2019. Voor de overige beroepen blijft de verzekeraar beroepsaansprakelijkheid gewoon aanbieden.

In vergelijking tot de overige 27 polisvoorwaardenvergelijking in de module, zijn de vergeleken producten van Nationale-Nederlanden niet voorzien van een review door de verzekeraar. De verantwoordelijke productmanager en contactpersoon bij Nationale-Nederlanden is namelijk per eind maart 2018 vertrokken bij Nationale-Nederlanden. Desalniettemin heeft Poliskraker van de betrokken productmanager de goedkeuring om onze eigen inzichten te publiceren.

Inschrijven voor nieuwsbrief