Terug

Onderzoek klimaatrisico’s en polisvoorwaarden

Dinsdag 18 oktober 2022

In het voorjaar van 2022 startte Poliskraker in opdracht van branchevereniging Adfiz een uitgebreid onderzoek naar verschillen in polisvoorwaarden op het gebied van klimaatrisico’s. De watersnood in en rondom Valkenburg van destijds één jaar geleden was de aanleiding voor het onderzoek overstroming. Sietze de Jong presenteerde de resultaten daarvan op 21 september jl. bij het kennis- en netwerkevenement Zakelijk Platform van Adfiz.

Het onderzoek richt zich op zowel zakelijke als particuliere brandverzekeringen en is bedoeld om in kaart te brengen in hoeverre de nieuwe klimaatrisico’s, zoals door het Verbond van Verzekeraars gedefinieerd, zijn verwerkt in polisvoorwaarden. Het eerste deel van het onderzoek is een grondige analyse naar verschillen in polisvoorwaarden van particuliere en zakelijke opstalverzekeringen. Het tweede deel bestaat uit een verschillenanalyse van de zakelijke inventaris- en goederenverzekering, bedrijfsschadeverzekering en de particuliere inboedelverzekering. In de analyse zijn zeven zakelijke en acht particuliere verzekeraars opgenomen, gekozen op basis van marktaandeel en relevantie.

Voor de belangrijkste uitkomsten van het onderzoek en meer informatie verwijzen we u graag naar Adfiz via deze link. Let op: het feitelijke onderzoek is uitsluitend toegankelijk voor Adfiz-leden.

Heeft u of uw organisatie ook interesse in een marktonderzoek, benchmark of een andere maatwerkoplossing op het gebied van polisvoorwaarden of verzekeringen algemeen, neem dan snel een kijkje op onze maatwerk-pagina of neem direct contact met ons op via info@poliskraker.nl.

 

 

Inschrijven voor nieuwsbrief