Terug

Vereenvoudiging Metaal & Techniek op Poliskraker.nl

Afgelopen maand is een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst voor de sector Metaal & Techniek gepubliceerd. De nieuwe cao bevat uiteraard een aantal nieuwe afspraken en daarnaast zijn veel artikelen beter leebaar gemaakt. Voor ons is dat een goede aanleiding geweest om de weergave van cao’s binnen de metaal- en techniekbranche in Poliskraker te vereenvoudigen.
Onder de cao Metaal & Techniek vallen vijf sectoren: het metaalbewerkingsbedrijf, de installatietechniek, het isolatiebedrijf, het carrosseriebedrijf en het goud- en zilverbedrijf. In deze sectoren hebben momenteel rond de 330.000 werknemers een arbeidsovereenkomst. De collectieve arbeidsovereenkomsten van deze sectoren zijn gebundeld onder de noemer Metaal & Techniek, maar er bestaan wel verschillen. Zo heeft iedere sector zijn eigen afspraken over het scholings- en opleidingsfonds. Er is door de werkgevers- en werknemersvertegenwoordigers daarom gekozen voor een algemeen cao-deel (A) met afspraken die voor alle sectoren gelden en een sectorspecifiek cao- deel (B).
In Poliskraker werden de cao’s tot voor kort afzonderlijk weergegeven. Het blijkt echter dat de afspraken over ziekte, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en verzekeringsverplichtingen in het algemene deel van de cao zijn opgenomen. Deze afspraken gelden dus voor alle sectoren binnen de Metaal & Techniek. We hebben er daarom voor de overzichtelijkheid voor gekozen om in plaats van de losse cao’s alleen nog de overkoepelende cao Metaal & Techniek weer te geven op Poliskraker.nl.
Vragen over onze cao-module? U weet ons te vinden!

CAO

Inschrijven voor nieuwsbrief